Wat is krijtverf?

Wat is krijtverf?

Krijtverf is een matte, poederachtige verf, die door gebruik van een kwast een streperig effect zal geven. Deze effecten die je met de matte, poederachtige verf creëert, zijn verbluffend! Een oud meubel zet je in een mum van tijd om in een compleet nieuw exemplaar. Het is uitzonderlijk op hoeveel soorten materialen je onze krijtverf kunt gebruiken.

Onze krijtverf staat bekend om "easy painting" : Niet schuren of primeren. Alleen ontvetten, schilderen en waxen! 

Kenmerken van onze Krijtverf:

 • Krijtverf is een egaal dekkende verf op waterbasis. Krijtverf bevat geen geur en kan daarom prima binnenhuis gebruikt worden.
 • Krijtverf bevat veel krijt en is daardoor veel hoger gepigmenteerd dan reguliere verf. Hierdoor is de verf super dekkend.
 • Krijtverf geeft dankzij haar hoge pigment een prachtig mat effect en diepe kleuren.
 • Krijtverf kun je mengen met water voor het gewenste effect.
 • Krijtverf is erg bros waardoor je producten in een handomdraai een authentieke uitstraling kan geven.
 • Krijtverf kun je gebruiken op diverse producten zoals deuren, meubels, accessoires en muren
 • Omdat krijtverf zeer snel droogt kun je lekker snel werken.
 • Door de dikte vloeit de verf niet zo uit als lakverf. Daardoor zijn kwaststrepen wat meer zichtbaar en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling.
 • Krijtverf is vochtregulerend en heeft daardoor een gunstig effect op het klimaat in huis en is dan ook ideaal voor het gebruik op de muren.
 • De ondergrond heeft door de brosheid van de verf weinig voorbehandeling nodig.
 • Door de dikte van de verf zijn sjablonen goed in te kleuren.

Extra voordelen van onze krijtverf ten opzicht van diverse andere merken krijtverf:

 • Ondanks dat krijtverf erg bros is geeft deze krijtverf niet af.
 • Verkrijgbaar in prachtige matte kleuren.
 • De kleuren zijn prima mengbaar met elkaar zodat je de gewenste kleur krijgt.
 • Deze krijtverf kun je ook als krijtbord gebruiken.
 • Deze krijtverf ligt fijn in de hand. De verf is erg fijn in gebruik.
 • We verkopen speciaal ontworpen boenwas (wax) voor het beste resultaat.
 • Deze wax laat de kleur zoals hij ook onbehandeld is. In tegenstelling tot andere merken, die de kleur een glans geven.
 • Zowel de verf als de potten zijn biologisch afbreekbaar.
 • De potten zijn ‘made in Holland’ en worden met de hand gegoten.

Tip: Krijtverf is erg kostbaar. Schilder je veel dan lijkt krijtverf duur maar onder aan de streep gaat deze verf veel langer mee en is daardoor erg duurzaam in kosten en tijd.

Op welke materialen kan krijtverf toegepast worden?

Onze krijtverf kan vrijwel op alle materialen aangebracht worden, zoals onbewerkt of geverfd Hout, glas, behang, terracotta, steen, beton, blik, plastic, linnen, canvas, papier, stucwerk, metaal, stof etc.

Op welke materialen niet:

Hele gladden niet voor behandeld soorten materialen (zoals glas, blik, gelamineerd hout)

Wat is krijtverf wash?

Krijtverf wash is krijtverf verdund met water. Door het water wordt de krijtverf dunner en transparanter. Een wash laat de ondergrond doorschijnen en geeft een niet dekkende kleurwaas over het product. Met de krijtverf van Dubbelleven krijtverf kun je dus je eigen wash maken.

TIP: Doe ongeveer 20 ml water in een potje. Doe daar ongeveer een halve theelepel aan krijtverf bij. Breng deze wash aan op een mooie ondergrond. Bijvoorbeeld hout met een hele mooie nerf. Maak de krijtverf droog met een doek.

Krijtverf oud gemaakt

Wil je de meubels een brocante look geven? Creëer dit effect door het opzetten van kwaststrepen. (LET OP: niet de kwastaanzetten maar de kwast strepen, verf altijd over het gehele product van links naar rechts). Als de ondergrond de juiste kleur heeft, schuur dan op bepaalde plaatsen de krijtverf er weer af.

Tip: heeft de ondergrond geen juiste kleur? Zet dan een aantal kleine kwaststrepen in de juiste kleur met krijtverf of boenwas op het product. Schuur daarna de aanzetten weg zodat je niet meer ziet dat het een aanzet is geweest.

Tip: gebruik diverse kleuren om een leuk doorleefd effect te krijgen

Het nabehandelen van krijtverf met Wax

Of je krijtverf moet nabehandelen is afhankelijk van het beschilderde product. Alles wat niet veel te lijden heeft, zou je onbehandeld kunnen laten. Zoals accessoires. Een muur hoef je ook niet te waxen. Alles wat je wilt beschermen tegen vocht en vuil kun je het beste inwaxen. Wax beschermd de krijtverf en zorgt dat het product waterafstotend is. Producten voor buiten moet je altijd inboenen met wax.

TIP: Wordt een product veel gebruikt, zoals een tafelblad? Boen het product dan in met wax van Dubbelleven. Twijfel je? Boen het product dan ook in. Extra: Onze krijtverf geeft, in tegenstelling tot vele andere merken krijtverf, ongeboend niet af.

Wat doet wax? Wax zorgt ervoor dat jouw product een beschermlaag krijgt tegen vuil, kassen en vocht.

Krijtverf in combinatie met sjablonen

Krijtverf is uitermate geschikt om te gebruiken voor sjablonen. Krijtverf is bros en dik en loopt daardoor minder snel uit dan. Met sjablonen breng je in een mum van tijd een originele en sfeervolle afbeelding aan op meubels, muren, accessoires, kussens etc.

Gebruik een sjabloneerkwast of een spons voor het aanbrengen van de verf. Tip: gebruik een flexibele sjabloon voor het decoreren van kussens.

Muren met krijtverf

Krijtverf laat vochttransport toe, waardoor de muren blijven ademen. Krijtverf van Dubbelleven krijtverf is daardoor zeer geschikt voor het gebruik op de muren. De verf is geurvrij en droogt lekker snel.

Tip: Wil je schilderen op zuigende ondergronden (beton, gips, steen, nieuw stuuk werk) dan kun je de muur het beste voorbehandelen met regulier voorstrijkmiddel.

Tip: Kies een kortharige roller voor een gladde muur en een vachtroller voor muren met stuukwerk

Tip: Authentieke muur creëren? Gebruik dan een blokkwast voor het streperig effect

Extra: Afwerken is niet nodig maar heb je een wand die erg geleefd gaat worden. Kies dan voor afwerken met wax.

Kan krijtverf ook buiten?

Krijtverf laat vochttransport toe, waardoor de muren blijven ademen. Krijtverf van Dubbelleven krijtverf is daardoor zeer geschikt voor het gebruik op de muren. Deze krijtverf is geurvrij en droogt lekker snel.

Tip: Wil je schilderen op zuigende ondergronden (beton, gips, steen, nieuw stuuk werk)? Dan kun je de muur het beste voorbehandelen met regulier voorstrijkmiddel.

Tip: Kies een kortharige roller voor een gladde muur en een vachtroller voor muren met stucwerk.

Tip: Authentieke muur creëren? Gebruik dan een blokkwast voor een streperig effect. Extra: Afwerken is niet nodig maar heb je een wand die erg geleefd gaat worden? Kies dan voor afwerken met wax.

Krijtverf bij Stars & Timber

Stars & Timber is leverancier van fantastische matte kleuren. Deze potten kun je vinden in de webshop van Stars & Timber 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2022 Stars and Timber | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel